Koulutus

Autogyrolentäjän Lupakirjakurssi

Ensimmäisenä on järkevintä käydä ilmailulääkärillä, joka selvittää terveydentilan soveltuvuuden harrastukseen.

Autogyrolentäjän lupakirjakoulutus alkaa ultrakevytlentäjän verkkoteoriaosuudella,
jossa on viikottain palautettavia tehtäviä. Tämä antaa joustavuutta suorittaa teoriatehtävät sinulle sopivana aikana. Mikäli sinulla on jo ultralupakirja, tarvitsee sinun suorittaa vain muuntoteoriat ja n. 15 lentotuntia. Hyvityksiä opintoihin tulee myös muista voimassaolevista lupakirjoista. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan opettajiin.

Verkko-opiskelu päättyy ns. lähiopetusviikonloppuun jonka aikana tehdään kurssin loppukokeet ja harjoitellaan radiopuhelinliikennettä.

Verkkokurssin jälkeen suoritetaan autogyron muuntoteoriat myös verkko-opiskeluna.

Lennot voidaan aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen. Koululentoja kertyy vähintään 30 tuntia, mikäli pohjalla ei ole aikaisempaa lentokokemusta. Koululentoihin sisältyy opettajan kanssa harjoitus-, matka-, valvotun lentopaikan lentoja sekä yksinlentoja.

Kurssin päätteeksi on tarkastuslento. Tarkastuslento voidaan ajatella ikäänkuin ”ilmailun inssiajona”, jossa näytetään tarkastuslentäjälle kuinka lentolaite hallitaan mm. eri pakkotilanteissa.

Kurssille pääsyvaatimuksena on vähintään 16 vuoden ikä ja normaali terveys.

Hintaa kurssille kertyy kaikkinensa n. 10 000 euroa. Alkuun pääset ottamalla yhteyttä opettajiin ja sopimalla koulutuksen aloituksesta. Teoriaosuuden voi suorittaa helposti talven aikana, jolloin lentovaiheeseen päästään heti keväällä.

gyrokopteri-lentäjä-takaapäin-kuvattuna